Nieuws en ervaringen van diereigenaren


 

Behandeling paard in Makkum
Mijn paard is al wat ouder en liep de laatste tijd heel kort, sleepte met een achterbeen en struikelde vaak. Ook stond hij raar met zijn voorbenen. Na de behandeling ging hij direct anders staan en sleepte al niet meer met zijn achterbeen. Na de rustperiode is bij het rijden het struikelen zo goed als weg. Wat ik verder opvallend vond, is dat hij ineens veel vrolijker is. Omdat Yvonne ook instructeur is geeft zij hele goede tips voor het rijden om je paard los en soepel te houden.

Y.Wyland, Amsterdam
Yvonne is zowel osteopaat als natuurgeneeskundige. Daarnaast heeft ze als (wedstrijd) ruiter, fokker en instructeur een enorme praktische kennis van paarden en hun (on) mogelijkheden. Deze combinatie betekent voor mij dat mijn (IJslander) paard in goede en vakkundige handen is. Mijn paard is, na een ongeluk en na een uit de hand gelopen speelpartijtje, meerdere malen door Yvonne behandeld. Zowel in de acute fase om zijn genezingsproces te ondersteunen als daarna. Want ik denk dat iedereen die een paard rijdt dat herkent: medisch is het probleem op een gegeven moment van de baan, maar je paard loopt nog niet lekker. Yvonne weet hier veelal de oorzaak van te vinden. Een wervel die niet goed zit, een rib die uitsteekt, een disbalans ergens in zijn lijf. En trouwens, ik vind het prettig om met enige regelmaat mijn paard te laten checken. Want zeg zelf, we leren wat af op onze paarden en dat heeft effect op hun rug en bewegingsapparaat. En dus op de souplesse van je paard. Met een regelmatige check up houd je je paard fit en soepel. Kortom, ik kan je een osteopthatische en/of natuurgeneeskundige behandeling van Yvonne aanraden.

J.Wyland, Den Haag

Op aanraden van mijn zus heb ik voor mijn hond een afspraak gemaakt bij Yvonne Groven. Het eerste consult duurde ruim een uur, het bleek dat mijn hond verdraaide rugwervels, een gescheurde en een verrekte knieband had opgelopen. Wat ik absoluut wonderbaarlijk vond en vind is het feit dat mijn hond zich al die tijd rustig door Yvonne liet behandelen. Kortom: de rustige, vriendelijke en kundige manier waarop Yvonne de hond benadert en behandelt hebben zowel hond als ik als zeer positief ervaren!