Activiteiten

Les met eigen paard
De lessen worden gegeven door officiële FEIF erkende trainers. Bij de lessen wordt eventueel gebruik gemaakt van een draadloos communicatiesysteem zodat ook op de ovaalbaan alles goed te verstaan is. Er kan gekozen worden voor privé-les of les in een groepje van 2 personen.

In de les wordt veel aandacht besteed aan de communicatie tussen ruiter en paard, de ruiterbalans, waarbij een onafhankelijk zit het streven is en de bevordering van de souplesse van het paard door middel van dressuurmatige oefeningen of handwerk.

Cursussen
Als veterinair natuurgeneeskundige, paarden osteopaat en ervaren trainer geeft Yvonne cursussen waarbij naast het rijden, de gezondheid en conditie van het paard centraal staan. In de cursussen wordt telkens een onderwerp gekozen waarbij je kunt denken aan: natuurgeneeswijzen, anatomie en massage, voeding, weide beheer, gedrag etc. Verder worden er regelmatig trainingen georganiseerd met o.a. IJslandse instructeurs.

Lezingen
Vanuit de holistische praktijk voor dieren waar Yvonne Groven als natuurgeneeskundige en osteopaat voor dieren werkt worden lezingen gegeven over uiteenlopende onderwerpen, bijvoorbeeld het oudere paard, luchtwegproblemen, rugproblemen en meer. Voor meer informatie over de praktijk kunt u kijken op www.hetilperveld.nl/praktijk.