De kroon op onze fokkerij: Þráinn frá Flagbjarnarholti (8.95)

Winnaar Landsmót en wereldrecordhouder fokkerij (2017-heden).


Voor meer informatie over de Ástund-, Hrímnir- en Eques-collecties, bezoek a.u.b. onze webshop

Stoeterij van ’t Ilperveld is verhuisd.
Wij wensen iedereen een gezond gelukkig 2024 met heel veel paardenplezier. Sinds enige tijd is de stoeterij verhuisd naar de Veluwe. Wij zetten onze activiteiten natuurlijk voort, echter op iets kleinere schaal.
Voor onze nieuwe adres- en contactinformatie, kijk a.j.b. onder aan deze pagina…

Augustus 2020
Het is een vreemde tijd. Geen landsmót, vrijwel geen wedstrijden en andere activiteiten. Het werk op de stoeterij gaat wel gewoon door. Paarden trainen, merries dekken en er worden ook cursussen georganiseerd, natuurlijk volledig Corona proof. De jonge hengsten Vallari en Þórálfur worden inmiddels fijne rijpaarden en de 6-jarigen zijn lekker kilometers aan het verzamelen. Hopelijk snel weer richting normaal. Eerste wedstrijd weer begin september. Hopelijk kan dat gewoon doorgaan, niets is zeker tegenwoordig. Naast alle social media is een website bijhouden iets wat er af en toe bij in schiet. Kijk op Facebook als je op de hoogte wil blijven van het nieuws en onze activiteiten.

25 september 2019: FIZO exterieurkeuring succesvol voor Het Ilperveld
Na een eerste en tweede plaats bij de vierjarige hengsten dit voorjaar waren vandaag de merries aan de beurt……
Wat een super leuke FIZO exterieur- en veulenkeuring hadden wij vandaag. En vooral ook voor iedereen heel leerzaam. Met Tom Buitelaar en Barbara Frische als internationale juryleden hadden we een top team in huis. René de Vink was een perfecte ringmeester, Ettje regelde weer de hele papierwinkel en Dester van Nunen was er om foto’s te maken. Omdat het aantal te keuren paarden niet te groot was, konden de juryleden uitgebreid de tijd nemen om alles haarfijn uit te leggen. Het hoe en waarom van een punt, waarom bepaalde dingen wel en niet graag gezien worden, nieuwe regels werden uitgelegd. Kortom een zeer geslaagde dag. Blij ook met onze FIZO exterieur gekeurde merries. þokkadís (v: Vilmundur) kreeg een 8,5 voor haar hals en een 8,0 voor rug en benen en eindigde op een keurige 7,88. De 9-jarige Álfadis(v: Gumi) en 4-jarige Villirós (v: Djákni) eindigde beide op 8,02. Beide kregen 8,5 voor proporties en een 8.0 voor hals schouder borst. Villirós werd ook voor stamboek opname beoordeeld en behaalde daar een mooie 8,05. Topper van de dag.